Skip to main content
Google markkinointi on huutokauppaa - ollaan yhdessä ykkösrivissä

Osta Google-mainos parhaimpaan hintaan

Hyvin toteutettu Google-mainonta on kokonaisuus, jossa huutokaupan voi voittaa kilpailijaa pienemmällä panoksella.

Google-markkinointi on tärkeä osa nykyaikaista digitaalista markkinointia

Google markkinointi on tärkeä osa nykyaikaista digitaalista markkinointia. Se on tehokas tapa kasvattaa yrityksen näkyvyyttä verkossa ja houkutella potentiaalisia asiakkaita verkkosivuille. Google markkinoinnin avulla voimme kohdistaa mainoksia tarkasti halutuille kohderyhmille, mikä lisää mahdollisuuksia saavuttaa korkeampia konversioita ja sitä kautta kasvattaa myyntiä.

Yksi tärkeimmistä Google markkinoinnin elementeistä on hakukonemainonta, joka tunnetaan myös nimellä SEM (Search Engine Marketing). Tämä tarkoittaa mainosten näyttämistä Googlen hakutulossivuilla tietyille hakusanoille. Kun käyttäjä tekee haun tietystä avainsanasta, hakukoneen algoritmi määrittää, mitkä mainokset näytetään käyttäjälle. Mainosten järjestys määräytyy huutokaupan perusteella, jossa mainostajat kilpailevat paikasta hakutulossivulla.

Toinen Google markkinoinnin tärkeä osa-alue on Display-mainonta, joka tunnetaan myös nimellä bannerimainonta. Tämä tarkoittaa mainosten näyttämistä muilla sivustoilla Google Display-verkostossa. Display-mainonta on erittäin tehokas tapa lisätä brändin tunnettuutta ja houkutella uusia kävijöitä verkkosivuille. Mainokset voidaan kohdistaa tarkasti tietyille kohderyhmille käyttämällä esimerkiksi demografisia tietoja, käyttäjän käyttäytymistä tai sivuston aihepiiriä. Näytetään mainos vaikkapa niille, jotka olivat kiinnostuneita meidän tuotteista, muttei vielä tehneet ostopäätöstä.

Google markkinointi on myös erittäin hyödyllinen tapa mitata kampanjan suorituskykyä. Google Analytics -työkalun avulla voidaan seurata mainosten klikkausmääriä, konversioita, sivulatausaikoja ja muita tärkeitä mittareita. Näiden tietojen perusteella voidaan tehdä tarvittavia muutoksia kampanjaan ja optimoida sitä parempien tulosten saavuttamiseksi.

Google käyttää hakusanoihin perustuva mainonta ei perustu pelkästään tarjottuun hintaan. Muita merkittävieä tekijöitä on esimerkiksi verkkosivuston tekninen laatu.

Usein kysyttyä

Teettekö mainokset Googleen?

Kyllä vain. Vaikka varsinainen mainoksen laatiminen ei ole tavattoman hankalaa, voidaan ammattilaisen avulla saavuttaa muita merkittäviä etuja kuten laadukkaimpien avainsanojen löytäminen, mainoksen oikea kohdentaminen paikallisesti tai ajallisesti tai budjetin määrittäminen

Millainen on oikea budjetti?

Asiakas itse määrittää haluamansa budjetin, ajankohdan ja ennen kaikkea tavoitteet. Ammattilainen osaa tarjota asiakkaalle oikenlaista ratkaisua. Budjetista osa menee mainonnan hallintaan ja osa suoraan median hankintaan. Pyydä tarjous!

Onko Google MyBusiness merkityksellinen?

Kyllä on. Sen voi laatia itse tai sen voi teettää meillä. Sillä ei ole suoraa vaikutusta Google hakusanamainontaan, mutta kaikki pienetkin toimet kannattaa huomioida, sillä kuten kaikessa, niin tässäkin, kokonaisuus merkitsee

Miten Google markkinointia mitataan?

Hyvä markkinointi seuraa kävijämääriä, niiden laatua ja syntyviä tuloksia. Mikäli tuloksia ei suuresta kävijämäärästäkään huolimatta synny, voidaan tarkastella syitä, regoida niihin ja muuttaa strategiaa. A/B-välineillä saadaan mitauttua, millainen markkinointi on tehokkain.

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää verkkosivuston suunnittelusta tai tarvitsetko hyvää tekijää sivuillesi? Ota yhteyttä!